Välkommen för en Vaxbehandling, hos Salong Lee i växjö.

Inför din vaxning

För att uppnå bästa resultat är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 5mm långt, dvs efter rakning ska det vara helst 20 dagars utväxt på ben, rygg, bröst, mage och armar, resten av kroppen gäller minst 10-14 dagars utväxt efter rakning (eller 4-5 veckor efter vaxning) Då håret har 3 olika faser betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar mitt i alla växtfaser. Det medför att några strån att fortsätta växa eftersom de inte nått till ytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle. Vårt mål är ett så hårfritt resultat som möjligt.
Vaxar du regelbundet tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strån.

Gör det ont att vaxa sig?Första gången du vaxar dig kan det göra lite ont. Detta på grund av att håren är grova och att de sitter hårt i hårsäckarna. Alla har olika smärttröskel och förutsättningar. Du bör inte vaxa dig precis innan mens då pms:en är som värst och man kan vara extra känslig. Om du sedan vaxar regelbundet kommer håret att bli tunnare och de kommer inte heller att sitta lika hårt i hårsäckarna, vilket betyder att det inte gör lika ont som första gången.

Du behöver inte vara nervös eller känna dig obekväm inför din vaxning

Inför första besöket kan många känna sig nervösa eller obekväma att behöva klä av sig inför en främmande människa. På Salong lee möts du av professionell personal, vi är här för din skull. Du behöver absolut inte vara nervös eller känna dig obekväm. Vi tar hand om dig!

Hygien

Hygien och vaxning går hand i hand. Därför lägger vi stor vikt i att allt hos Salonglee ska vara så rent och hygieniskt som möjligt. Inför varje behandling görs rummen i ordning och vår arbetsplats görs rent. överdragen på våra sängar byts ut och vi spritar av behövliga områden. vi använder självklart endast engångs matrial i den mån det går resten av matrialet sterileseras. De arbetskläder vi bär byts ut varje dag och vid behov.

Därmed gör det mindre ont än vid första tillfället. Vid vaxning av ben så kommer man också att få glesare och tunnare resultat, dock ej helt lent då det är ett stort område och håren nöts regelbundet av byxor och dylikt. Salonglee rekommenderar att vaxa sig var 4:e till 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt och minimal smärta. Om du däremot väntar längre eller rakar emellan så hinner håren rota sig, smärtan och resultatet liknas som vid första tillfället.

Gravida och vaxning

Det går absolut bra att vaxa sig om man är gravid. Det som är viktigt att veta är att det kan ge en ökad rodnad som inte är farlig, anledningen är att din kropp bär på mer blod än vanligt. Rodnaden som i vanliga fall uppstår kan alltså hålla i sig någon dag längre samt att risken att få blåmärken i vaxningsområdet ökar. Benen är extra belastade vid graviditeten och risken att ytliga blodkärl uppstår är därför stor. Vi gör dock allt för att detta inte skall hända.

 

Bildnamn Alla kan få reaktioner vid hårborttagning. Oavsett om det är rakning, eller vaxning,så kan det bli en reaktion på den behandlade hudytan. Den vanligaste reaktionen för de flesta är en lindrig rodnad som är snabbt övergående dvs. inom 72 timmar. Om kroppens immunförsvar är nedsatt av t.ex. tidigare sjukdom, medicinering, eller allergi händer det att huden reagerar negativt. Dessa reaktioner ter sig på olika sätt för alla och kanske inte alls. Efter din vaxning kan det ibland uppstå något som ser ut som finnar. Det är hårsäcksirritationer och är helt ofarligt. Dessa visar sig vanligast efter din första vaxning. Detta är också något som brukar lägga sig inom 72 timmar. De kan också uppstå när håren börjar växa ut. Det är hår som har svårt att ta sig ut och växer därför inåt. Det du inte ska göra är att försöka klämma på dem, då det kan leda till infektioner eller inflammationer. Vi har sett det mesta och kan hjälpa dig förstå, så tveka inte att ringa Salong Lee.